7 tunnin taikuusluku unelle

7 tunnin taikuusluku unelle

Ihmiset, jotka nukkuvat paljon enemmän tai vähemmän kuin seitsemän tuntia päivässä, mukaan lukien Naps, lisäävät sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, joka on Yhdysvaltojen johtava kuolinsyy, sunnuntaina julkaistu tutkimus osoittaa.

Nukkuminen vähemmän kuin viisi tuntia päivässä, mukaan lukien napsit, paljon enemmän kuin kaksinkertaistuu riski, että hänelle diagnosoitiin angina, sepelvaltimo- ja sydänsairaus, sydänkohtaus tai aivohalvaus, tutkimuksen, jonka suorittivat Länsi -Virginian yliopiston (WVU) lääketieteellisen korkeakoulun tutkijat (WVU) ja julkaistu lehdessä Sleep, sanoo.

Ja nukkuminen paljon yli seitsemän tuntia lisää myös sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, se sanoo.

Tutkimuksen osallistujat, jotka sanoivat nukkuvansa yhdeksän tuntia tai pidempään päivässä, olivat puolitoista kertaa paljon Watford FC Paita todennäköisemmin kuin seitsemän tunnin ratapölkyt kehittää sydän- ja verisuonisairauksia, tutkimusta löytyi.

Paljon riskiryhmää oli alle 60-vuotiaita aikuisia, jotka nukkuivat viisi tai vähemmän tuntia yössä. He lisäsivät riskiä kehittää sydän- ja verisuonisairauksia paljon enemmän kuin kolminkertainen verrattuna ihmisiin, jotka nukkuvat seitsemän tuntia.

Naisten, jotka rasvasivat unta, saaden viisi tuntia tai vähemmän päivä, mukaan lukien napsit, olivat paljon enemmän kuin kaksi ja puolitoista kertaa todennäköisemmin sydän- ja verisuonisairauksia.

Lyhyt unen kesto liittyi anginaan, kun taas molemmat nukkuivat liian vähän ja liian paljon nukkumista liittyivät sydänkohtaukseen ja aivohalvaukseen, tutkimus sanoo.

WVU: n yhteisölääketieteen laitoksen apulaisprofessori Anoop Shankarin tutkijat analysoivat Yhdysvalloissa vuonna 2005 tehdyssä kansallisessa tutkimuksessa kerättyjä tietoja yli 30 000 aikuista.

Tulokset mukautettiin iän, sukupuolen, rodun ajan, riippumatta siitä, olivatko henkilö tupakoineet vai joivat, olivatpa ne rasvaisia vai ohuita ja olivatko ne aktiivisia vai sohvaperunaa.

Ja jopa silloin, kun tutkijat, joilla oli diabetes, korkea verenpaine tai masennus, jätettiin analyysin ulkopuolelle, liian suuren tai liian vähän unen ja sydän- ja verisuonisairauden välinen vahva yhteys pysyi.

WVU -tutkimuksen kirjoittajat eivät kyenneet selvittämään syy -suhdetta kuinka kauan ihminen nukkuu ja sydän- ja verisuonisairaus.

Mutta he huomauttivat, että unen kesto vaikuttaa endokriinisiin ja metabolisiin toimintoihin, ja unen puute voi aiheuttaa heikentynyttä glukoositoleranssia, minimoitua insuliiniherkkyyttä ja kohonnut verenpaine, jotka kaikki lisäävät valtimoiden kovettumisen riskiä.

Amerikan unilääketieteen akatemia suosittelee, että monet aikuiset saavat noin seitsemän tai kahdeksan tuntia unta joka ilta.

Shankar ehdotti, että lääkärit seulaavat unen keston Iranin Jalkapallomaajoukkue Paita muutoksia arvioidessaan potilaiden sydän- ja verisuonisairauksia koskevaa riskiä ja että kansanterveysaloitteet harkitsevat keskittymistä unen laadun ja määrän parantamiseen.

Erillinen tutkimus, joka on myös julkaistu unessa, osoitti, että satunnainen pitkä maistelu voi olla hyödyllinen niille, jotka eivät voi välttää liian vähän unta.

Tässä tutkimuksessa Pennsylvanian yliopiston lääketieteellisen korkeakoulun uni- ja kronobiologiayksikköä johtava David Dinges havaitsi, että 142 aikuista, joiden unta oli vakavasti rajoitettu viisi päivää – kuten monille ihmisille työviikon aikana – oli hitaampi Reaktioajat ja paljon enemmän vaikeuksia keskittyä.

Mutta yön palautumisen jälkeen unen, unen puutteellisen tutkimuksen osallistujien valppaus parani merkittävästi. Suurimmat parannukset nähtiin niissä, jotka saivat viettää 10 tuntia sängyssä viikon kuluttua vain Espanjan Jalkapallomaajoukkue Paita neljä tuntia unta joka ilta.

“Ylimääräinen tunti tai kaksi unta aamulla kroonisen osittaisen unen menetyksen jälkeen on aitoja hyötyjä käyttäytymisen valppauden jatkuvan palautumisen suhteen”, Dinges sanoi.

”Sleep” on vertaisarvioitu tieteellinen päiväkirja, jonka on julkaissut American Sleep Medicine ja Sleep Research Society.

Leave a Reply

Your email address will not be published.